ΤΟ 3ο ΓΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος στην Τσεχία Radka Borunská, Zuzana Šafránková, Denisa Vojáčková Grymová και Lukáš Rádek καθώς και ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας κ. Petr Kyjovsky υποδέχτηκαν θερμά τις αποστολές των 5 εταιρικών χωρών από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Οι πολυεθνικές ομάδες παρουσίασαν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που κινδυνεύουν να χαθούν, αναζήτησαν τις αιτίες και διερεύνησαν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διαφυλάξουμε τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και να την αξιοποιήσουμε ως μέσο κοινωνικής ένταξης.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά σε διαδραστικές πλατφόρμες με κοινό στόχο την ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ σε ένα εντυπωσιακό βιωματικό εργαστήριο γνωρίσαμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Τσεχίας, Nyctea Falconers.

Παράλληλα οι αποστολές ξεναγήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή του κάστρου Lednice, αλλά και σε σημαντικά αξιοθέατα της Πράγας, όπως το κάστρο όπου φυλάσσονται τα Κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας, τους κήπους του, τη γέφυρα του Καρόλου, το παλιό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, τον καπνισμένο Πύργο και την πλατεία της παλιάς πόλης.

Την αποστολή του 3ου Λυκείου Κορωπίου αποτέλεσαν οι Αντριάνα Μπεμπάνα, Δήμητρα Μουλιανάκη, Σταμάτης Νικολού, Χρήστος Ρόκας και οι καθηγήτριες κ. Χρύσα Βασιλείου και κ. Ντενίζ Λεολέη. Η ολοκλήρωση και η στρατηγική αξιολόγησης του προγράμματος ευελπιστούμε να αναδείξει τα οφέλη της συμμετοχής μας στο στοχευμένο αυτό πρόγραμμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ έχει ήδη προσφέρει στους μαθητές μας μια μοναδική βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία, μέσα από την οποία έχουν ενισχυθεί η αυτοβελτίωση, η κοινωνικοποίηση και η διεύρυνση των οριζόντων τους.