Unesco

21ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του δικτύου Aspnet Unesco.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας έδωσε δυναμικά το «παρών» στο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής, μελών του Δικτύου ASPnet UNESCO. Μετά από 2 χρόνια διακοπής, λόγω πανδημίας, μαθητές και μαθήτριες από Λύκεια της Αττικής αλλά και της Κύπρου, συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο φετινό 21ο Μαθητικό Συμπόσιο, που διοργανώθηκε με μεγάλη  επιτυχία από το Κολλέγιο Αθηνών, με θέμα:

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ: Κλιματική δικαιοσύνη, κλιματική μετανάστευση,
κλιματική ουδετερότητα»

Στο καλλιτεχνικό μέρος οι μαθητές μέσα από βίντεο, τραγούδια, χορογραφίες και θεατρικά δρώμενα ευαισθητοποίησαν το κοινό γύρω από το πρόβλημα και τις προεκτάσεις του.

Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε 16 δεκαμελείς επιτροπές, παρουσίασαν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και πρότειναν  λύσεις και μέτρα για την αντιμετώπισή της. Τα πορίσματα των επιτροπών που ψηφίστηκαν θα αποσταλούν στην έδρα της UNESCO.

 Στην εικαστική έκθεση του Συμποσίου το σχολείο μας συμμετείχε με έναν πίνακα ψηφιακού κολλάζ, που υλοποίησε η Μιχαήλα Χριστοπούλου, και έχει τίτλο : « Η «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ,  μέσα από τα μάτια των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου»

 Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι :

Αγρίου Νεφέλη, Θεοχάρη Κωνσταντίνα, Καπέλου Φωτεινή, Λαδοπούλου Άρτεμις, Μαλαβέτσι Έρικα, Μιχάλη Μαρία, Μπαρμπαρούση Κλάρα, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Παπαηλιού Αλίκη,          Χριστοπούλου Μιχαήλα.

Συνοδοί οι καθηγήτριες:  Μαργέτη Άννα, Χατζή Φανή  

Διαδικτυακή συνάντηση 3ου ΓΕΛ Κορωπίου με το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την Τετάρτη 18/5/2022, μέλη του ομίλου UNESCO του σχολείου μας πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνάντηση με ομάδα μαθητών του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών και την καθηγήτριά τους κ.Αναστασία Λύρη.

Οι ομάδες και των δύο σχολείων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ασχολήθηκαν με μία εργασία με θέμα :

«Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά-Ήθη και Έθιμα του τόπου μας»

Οι μαθήτριες του σχολείου μας : Χαρτζίτ Καούρ, Άρτεμις Λαδοπούλου, Ηλιάνα Λιώνη, Κατερίνα Ραφαηλίδη, Μιχαήλα Χριστοπούλου και Φωτεινή Ψυρρή  με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Φ.Χατζή, παρουσίασαν την πόλη του Κορωπίου,τοπικά πρoϊόντα αλλά και τα ήθη και τα έθιμα των Μεσογείων σε κάθε εποχή του χρόνου. Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την αντίστοιχη εργασία των μαθητών της Αχαϊκής πρωτεύουσας από όπου έλαβαν πολλές πληροφορίες για  παραδόσεις, συνταγές αλλά και θρύλους σχετικούς με το καρναβάλι και διάφορα μνημεία της πόλης.

Στο τέλος των παρουσιάσεων ,κάθε ομάδα είχε ετοιμάσει ένα κουίζ ερωτήσεων στην άλλη που ψυχαγώγησε αλλά και βοήθησε στην αφομοίωση των πληροφοριών.

Ήταν μία ευχάριστη εμπειρία που ανυπομονούμε να επαναλάβουμε και την επόμενη σχολική χρονιά με καινούριο  θέμα και ιδέες!

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Κ΄ Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής UNESCO – ASPnet

Πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά με μεγάλη επιτυχία το Κ’ Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet), με θέμα την ηθική διάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Πρόκειται για έναν θεσμό είκοσι χρόνων που στόχο έχει την καλλιέργεια του ενεργού, ενημερωμένου, παγκόσμιου πολίτη.

Η φετινή συνάντηση φιλοξενήθηκε από την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc, Πειραιά.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Ζανάι Χριστίνα (Συντονίστρια ομάδας), Θεοδοσίου Μαριλή, Ζήρα Γιολάντα και Κούκα Κατερίνα. Την ομάδα μας προετοίμασαν οι καθηγήτριες κ. Άννα Μαργέτη και κ. Ειρήνη Γεωργάκη. Όλοι οι συμμετέχοντες εντυπωσίασαν με τις γνώσεις, την κριτική σκέψη, τη μεστότητα των επιχειρημάτων και των απόψεων και αλλά και τις ενδιαφέρουσες προτάσεις τους.

Σχολικό Έτος 2018 – 2019

Το σχολείο μας, ως μέλος του δικτύου Λυκείων UNESCO ASPnet, συμμετείχε στο ΙΘ΄ Συμπόσιο στην Ελληνογαλλική Σχολή στον Πειραιά.


Σχολικό Έτος 2017 – 2018

Το σχολείο μας στις εργασίες του ΙΗ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ASPnet Unesco (βίντεο)

Σχολικό Έτος 2016 – 2017

Σχολικό Έτος 2015 – 2016

  • Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του δικτύου της UNESCO που ανήκει και το σχολείο μας, η ομάδα μαθητών του προγράμματος με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Καραχάλιου, κ. Γώγου και κ. Μαργέτη, επισκέφτηκαν στις 10/11/2015 το τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. (16/11/2015)

Σχολικό Έτος 2013- 2014

  • Ημερίδα με θέμα ” Άσκηση και διατροφή των εφήβων” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 10 Απριλίου στα πλαίσια της συμμετοχής του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου στο δίκτυο σχολείων της UNESCO .Ομιλητές ήταν οι συνεργάτες του Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Αγία Σοφία κ.Εύα Καραχάλιου, εργοφυσιολόγος και ο κ. Γιώργος Λιάντις , διατροφολόγος , με συντονίστρια την καθηγήτρια -υπεύθυνη του προγράμματος κ.Κάλλη Γώγου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α’ και Β ‘Λυκείου και συμμετείχαν με θερμό ενδιαφέρον θέτοντας πολύ αξιόλογες ερωτήσεις στους ομιλητές. Πατήστε για φωτογραφίες…

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΔ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ UNESCO.

Ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια της UNESCO με ομιλήτρια ήταν η κυρία Φλώρα Μπακοπούλου , παιδίατρος , ειδική σε θέματα εφηβικής ιατρικής, υπεύθυνη του αντίστοιχου τομέα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Πατήστε για φωτογραφίες…