Σχολείο

Το 3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου ιδρύθηκε το 2006 (ΦΕΚ 869/τ.Β΄/16.6.2006)και λειτούργησε αμέσως από το σχολικό έτος 2006-2007, για να καλύψει τις ήδη αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών του Δήμου Κορωπίου. Τα δύο πρώτα σχολικά έτη λειτουργίας του στεγάστηκε στο συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και 1ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου. Τον Ιανουάριο του 2008, με Διευθυντή τον κ. Αλέξανδρο Βεϊόγλου, μεταφέρθηκε σε καινούργιο νεοκλασσικό κτίριο, στην οδό Φειδίου 6 και Αντ. Δήμα στο κέντρο του Κορωπίου.

Από το πρώτο έτος λειτουργίας του σχολείου και κάθε χρόνο, ο αριθμός των φοιτώντων μαθητών ακολουθεί αυξητική τάση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία έντονου προβλήματος στέγασης νέων μαθητών. Το ενοικιαζόμενο κτίριο μας διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, καλά εξοπλισμένη αίθουσα Πληροφορικής και καλά εξοπλισμένα Γραφεία Εκπαιδευτικών και Διεύθυνσης.

Ο χώρος του σχολείου είναι πολύ φιλικός και ζεστός για μαθητές και καθηγητές, κατάλληλος για δημιουργία συνθηκών ευχάριστης παραμονής και πολλών δραστηριοτήτων. Οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις μας πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Δήμου ή στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.