Ευρωπαϊκά Προγράμματα ERASMUS+

Σημαντική διάκριση και τιμή αποτελεί για το σχολείο μας, η έγκριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+, που αφορούν συμπράξεις σχολικών μονάδων και ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα σε μαθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό. Oι εμπειρίες που αποκομίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ερχόμενοι σε επαφή και συνεργασία με μαθητές και καθηγητές άλλων χωρών είναι ανεκτίμητες.

Σχολικό Έτος 2020-2021

ENACT 2019-1-EL01-KA101-060996 – 2nd Virtual Mobility Teaching Activities

Η δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ ENACT 2019-1-EL01-KA101-060996 πραγματοποιήθηκε με διδασκαλίες εξ αποστάσεως από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Κάλλη Γώγου και Χρύσα Βασιλείου στις τάξεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών Cristina Lostorto και Giovanna Valentini του Λυκείου Bertrand Russel, στο Cles της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ήταν η μπλε οικονομία και η συμβολή της στην αειφόρο ανάπτυξη, η χρήση και οι επιρροές της ελληνικής γλώσσας στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης ή δεύτερης γλώσσας, η αξιοποίηση της επισημότητας στο λόγο με σκοπό την ισότιμη αντιμετώπιση των φύλων, αλλά και ο αντίκτυπος φιλοσοφικών εννοιών και διδαγμάτων της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας στις νέες γενιές στην Ευρώπη.

Η άψογη συνεργασία με το ιταλικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Liceo Bertrand Russel και τους υπεύθυνους του προγράμματος Pietro Callovi και Cristina Lostorto, αλλά και το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των Ιταλών μαθητών-τριών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τις προσπάθειές μας να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι ψηφιακές γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης κινητικότητας στο Cles τον Οκτώβριο του 2019.

Αναμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχιση της εποικοδομητικής αυτής συνεργασίας σε επόμενα προγράμματα στα πλαίσια της υποδοχής εκπαιδευτικών από το συνεργαζόμενο σχολείο για την παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο μας την επόμενη χρονιά.

ENACT 2019-1-EL01-KA101-060996 – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Εκπρόσωποι του μαθητικού δυναμικού του 3ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου, καθώς και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στα αντίστοιχα προγράμματα Erasmus+  ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του συνεργαζόμενου ιταλικού σχολείου στο Cles, Τρέντο να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της διαδικτυακής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας  του Liceo Bertrand Russell.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας της Παρασκευής 14 Μαϊου 2021, παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον ομιλίες Ιταλών Ευρωβουλευτών στα αγγλικά και την εισήγηση του Έλληνα Μιλτιάδη Παύλου, Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θέμα που πραγματεύεται ένα από τα προγράμματα Erasmus+ του σχολείου μας.

Η αγαστή συνεργασία με τους εταίρους μας είναι πολυδιάστατη με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στα Ευρωπαϊκά Σχέδια που υλοποιούνται να έχουν τη δυνατότητα να αποκομίζουν σημαντικά οφέλη για την εκπαιδευτική, πολιτιστική και κοινωνική τους εξέλιξη.

ACCREDITATION 2021-27

ΤΟ LOGO ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Για άλλη μια φορά πρωτοπόροι! Το 3ο ΓΕΛ Κορωπίου κατόρθωσε να πάρει τη Διαπίστευση ERASMUS+ για τα έτη 2021-27, αποκορύφωμα της προσπάθειας της εκπαιδευτικής μας κοινότητας για την επίτευξη των στόχων της σχολικής ολιστικής προσέγγισης για την απόκτηση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας. Πυλώνες της νέας μας πορείας είναι η πράσινη ανάπτυξη, η πολυπολιτισμικότητα, η κυκλική οικονομία, οι νέες παιδαγωγικές & εκπαιδευτικές πολιτικές, ο ψηφιακός γραμματισμός.

KA229 :: HUMAN RIGHTS_Honorable, Unique, Modern, Admirable Necessary for a beautiful life; Universal RIGHTS

1η εικονική τηλεσυνάντηση- Online project opening meeting-των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. Καθηγητές εκπρόσωποι των σχολείων από την Μεγάλη Βρετανία (που είναι η συντονίστρια χώρα του προγράμματος), την Πολωνία, την Τουρκία και την Ελλάδα συναντηθήκαμε για πρώτη φορά και συζητήσαμε τις πρώτες λεπτομέρειες για την πορεία των δραστηριοτήτων μας.

Σχολικό Έτος 2019-2020

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά για το σχολείο μας με υλοποίηση τριών νέων προγραμμάτων ERASMUS+. Τα θέματα των προγραμμάτων είναι:


1) Teaching English as a foreign Language: a Notion Adapted to the Use of Computer Technologies,
2) Diverse Teaching Methods Based On Students’ Learning Styles,
3) Natural and Cultural Hertage-tools for Social Inclusion

KA229 :: Natural and Cultural Hertage-tools for Social Inclusion

KA229 :: Diverse Teaching Methods Based On Students’ Learning Styles

H ομάδα ERASMUS του σχολείου μας στο SALEMI της Σικελίας

Δελτίο Τύπου_1η Διακρατική Δραστηριότητα. Πατήστε εδώ για το Δελτίο τύπου…


KA101:: ENACT_Τeaching English as a foreign language: a Notion Adapted to the use of Computer Technologies
1η Διακρατική Δραστηριότητα _Jobshadowingactivities

Σχολικά Έτη 2014-2016

KA229:: Use your Brain, Violence is Insane.


για το project card. Πατήστε εδώ…

ERASMUS+ PROJECT RESULTS 2014-2016
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τα αποτελέσματα πατήστε εδώ ..

H ομάδα ERASMUS στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία