ΣΦΗΤΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2023 –Κυριακή 9 Απριλίου, 10.00

 Αθλητικές Εκδηλώσεις ανάδειξης της «Σφηττίας Οδού».

 Αγώνες δρόμου και πεζοπορίας .

 Οι αιτήσεις συμμετοχής μαθητών και ενηλίκων- οι ημερομηνίες συμπλήρωσης

Ο Δήμος Κρωπίας και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ», διοργανώνουν την  αθλητική εκδήλωση «Σφήττιος Δρόμος 2023», την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, στο αθλητικό κέντρο «SAN SIRO» (στην οδό Σφηττού, λίγο πιο πάνω από την Ιερά Μονή Βηθλεέμ)και ώρα 10.00πμ. 

Πρόκειται για αγώνα δρόμου και πεζοπορίας o oποίος επανέρχεται ως ετήσια αθλητική εκδήλωση ύστερα από 8 προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, εντάσσεται στην πολύχρονη προσπάθεια ανάδειξης της αρχαίας «Σφηττίας Οδού»  και της επανασύνδεσης όλων των πληθυσμιακών ομάδων του Δήμου μας με τους σκοπούς του λεγόμενου «μαζικού αθλητισμού».

Οι αγώνες περιλαμβάνουν οργανωμένες συμμετοχές ενηλίκων (4χλμ), μαθητών/τριών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΑμΕΑ,  σε πολλές κατηγορίες-αγωνίσματα (100μ,150μ, 350μ, 600μ, 1000μ, 4.000μ).

Τα αγωνίσματα ξεκινούν στις 10:30. Οι αθλητές-συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του αθλητικού κέντρου «SAN SIRO» στις 10:00. Την ίδια ώρα μπορούν να δηλώνονται μόνο συμμετοχές ενηλίκων με συμπλήρωση έντυπης   αίτησης συμμετοχής(οι αιτήσεις είναι αναρτημένες και στο www.koropi.gr)

Έντυπα συμπλήρωσης συμμετοχών μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στα σχολεία ενώ και σε έντυπη μορφή μοιράζονται από την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 με την συνδρομή προσωπικού της  πολιτικής προστασίας Δήμου Κρωπίας σε κάθε σχολείο. Την Τρίτη 4 Απριλίου –είναι η καταληκτική ημέρα συμπλήρωσης αιτήσεων- οι αιτήσεις των μαθητών συμπληρωμένες θα συλλέγονται από την πολιτική προστασία του Δήμου Κρωπίας σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις των σχολείων.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν: η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κρωπίας, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας με εθελοντές γιατρούς, εθελοντές γυμναστές των δημοτικών γυμναστηρίων του ΝΠΔΔ «Σφηττός» & εθελοντές υπάλληλοι του δήμου. Ο Δήμος μας ευχαριστεί τη διεύθυνση του αθλητικού κέντρου για τη δωρεάν προσφορά των υποδομών του. Μετά το πέρας της διοργάνωσης θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης, και η απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων. 

Όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν παραδώσουν την παρακάτω αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη από τους γονείς τους έως 4 Απριλίου 2023.