ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του 3ου ΓΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ στην 43η ΕΣΕ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η αφίσα του Συνεδρίου

Η 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος με θέμα «Ένας για όλους και όλοι για έναν: Οι νέοι συνηγορούν στη διαμόρφωση της Ευρώπης του αύριο», πραγματοποιήθηκε φέτος – και πάλι μετά από δύο χρόνια λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης – δια ζώσης στην Αθήνα στις 15-18 Απριλίου 2022.

Η φετινή διοργάνωση είχε ως βάση τους άξονες της ενασχόλησης με τα τρέχοντα ζητήματα, της συμπερίληψης και της αειφόρου ανάπτυξης, με στόχο τη διεύρυνση της επικοινωνίας με νέους και νέες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και εν τέλει την ανάδειξη της δημοκρατικής συνεννόησης μέσω ένθερμων διαβουλεύσεων και ομόφωνων – ανά επιτροπή -ψηφισμάτων που συνοψίζουν καινοτόμες προτάσεις σε συνθήκες προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εκ μέρους του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου συμμετείχαν οι μαθητές Αθανάσιος Χειμώνας της Γ΄ τάξης και Στέφανος Μπατάλας της Α΄ τάξης, ως αντιπρόσωποι στις επιτροπές LIBE I – Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και EMPL – Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων αντίστοιχα. Τα θέματα των επιτροπών ήταν η καταπολέμηση της σεξουαλικής εμπορίας ως μορφή βίας κατά των γυναικών στην ΕΕ και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των αγορών εργασίας της ΕΕ παράλληλα με την αντιμετώπιση της επακόλουθης απώλειας θέσεων εργασίας. Τα ψηφίσματα και των δύο επιτροπών υπερψηφίστηκαν από την ολομέλεια της συνδιάσκεψης.

«Οι συμμετέχοντες μαθητές είναι μέλη του αγγλόφωνου ομίλου ρητορικής του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου, ο οποίος φιλοδοξεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με πίστη στην αξία του δημοκρατικού διαλόγου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το καλύτερο μέσο για την ανακάλυψη δεξιοτήτων, την εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας σε πραγματικές συνθήκες και την προσωπική ανέλιξη των συμμετεχόντων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η υπεύθυνη καθηγήτρια κ.Χρ.Βασιλείου.

Η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, η επαφή με άλλους συνομήλικους και η ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου να συζητήσουν σύγχρονα, κρίσιμα ζητήματα ελληνικής και ευρωπαϊκής επικαιρότητας, η κατανόηση των αρχών του διαλόγου, της συνεργασίας και του σεβασμού είναι μερικά από τα οφέλη που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες σε αυτήν την τετραήμερη διαδικασία  με απώτερο στόχο την επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ ομαδοσυνεργατικότητας και ατομικότητας.