«Πάμε Ανακύκλωση» στον Δήμο Κρωπίας με τη Φωτοκύκλωση!

Οι μαθητές σύμμαχοι στην προσπάθεια για ανακύκλωση των λαμπτήρων.

Η δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Δήμου Κρωπίας Followgreen.gr/koropi, στο πλαίσιο της δράσης «Πάμε Ανακύκλωση» στα σχολεία, προχώρησε σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, Φωτοκύκλωση  ΑΕ. Για τη σχολική χρονιά 2023-2024 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κρωπίας συμμετέχουν στην ανακύκλωση λαμπτήρων.

Η Φωτοκύκλωση ΑΕ. αποτελεί, ένα σύγχρονο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), οργανωμένο και υποστηριζόμενο από επιχειρήσεις του κλάδου Ηλεκτρικού – Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Η.Η.Ε.). Με τη Φωτοκύκλωση ΑΕ. δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση του όγκου των απορριμμάτων και γενικότερα, επιτυγχάνονται καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για όλους μας.

Για τις ανάγκες της δράσης διανεμήθηκε ειδικός εξοπλισμός σε κάδους από τη Φωτοκύκλωση ΑΕ. σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, τον οποίο και θα κάνουν χρήση οι μαθητές με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών για να συλλέγουν τους λαμπτήρες τους. Αποδεκτοί προς ανακύκλωση είναι όλοι οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, ευθύγραμμοι λαμπτήρες φθορισμού, κυκλικοί λαμπτήρες φθορισμού, λαμπτήρες ατμών νατρίων, λαμπτήρες ατμών υδραργύρου, λαμπτήρες διόδου εκπομπής φωτός LED.

Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη των Δήμων.

Η Φωτοκύκλωση ΑΕ. στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, θα ανταμείψει τα πρώτα σχολεία σε κάθε Δήμο που ανακύκλωσαν τη μεγαλύτερη ποσότητα σε λαμπτήρες με ένα χρηστικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα.

Σας προσκαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών, δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής σας,

  • είτε μέσω της ιστοσελίδας www.followgreen.gr
  • είτε μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που διατίθεται χωρίς χρέωση στα «App store» για iPhone και «Google play» για Android κινητά και είναι προσβάσιμη για όλους τους δημότες.