21ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του δικτύου Aspnet Unesco.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας έδωσε δυναμικά το «παρών» στο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής, μελών του Δικτύου ASPnet UNESCO. Μετά από 2 χρόνια διακοπής, λόγω πανδημίας, μαθητές και μαθήτριες από Λύκεια της Αττικής αλλά και της Κύπρου, συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο φετινό 21ο Μαθητικό Συμπόσιο, που διοργανώθηκε με μεγάλη  επιτυχία από το Κολλέγιο Αθηνών, με θέμα:

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ: Κλιματική δικαιοσύνη, κλιματική μετανάστευση, κλιματική ουδετερότητα»

Στο καλλιτεχνικό μέρος οι μαθητές μέσα από βίντεο, τραγούδια, χορογραφίες και θεατρικά δρώμενα ευαισθητοποίησαν το κοινό γύρω από το πρόβλημα και τις προεκτάσεις του.

Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε 16 δεκαμελείς επιτροπές, παρουσίασαν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και πρότειναν  λύσεις και μέτρα για την αντιμετώπισή της. Τα πορίσματα των επιτροπών που ψηφίστηκαν θα αποσταλούν στην έδρα της UNESCO.

 Στην εικαστική έκθεση του Συμποσίου το σχολείο μας συμμετείχε με έναν πίνακα ψηφιακού κολλάζ, που υλοποίησε η Μιχαήλα Χριστοπούλου, και έχει τίτλο :

« Η «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ,  μέσα από τα μάτια των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου»

 Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι :

Αγρίου Νεφέλη, Θεοχάρη Κωνσταντίνα, Καπέλου Φωτεινή,    Λαδοπούλου Άρτεμις, Μαλαβέτσι Έρικα, Μιχάλη Μαρία, Μπαρμπαρούση Κλάρα, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Παπαηλιού Αλίκη          Χριστοπούλου Μιχαήλα.

Συνοδοί οι καθηγήτριες:        

Μαργέτη Άννα

Χατζή Φανή