ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FOLLOWGREEN

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παράδοση των βραβείων στις σχολικές μονάδες που πρώτευσαν στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, από τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση και αντιπροσωπεία μελών του Followgreen.

Ειδικότερα, το σχολείο μας παρά το γεγονός ότι συμμετείχε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη δράση, πρώτευσε στην κατηγορία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παρέλαβε από την εταιρεία ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο. Στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι μαθητές από 18 σχολικές μονάδες, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες).Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά από 3.357 μαθητές:· Χαρτί: 4.157 κιλά· Πλαστικό: 719 κιλά· Μπαταρίες: 323 κιλά· Αλουμίνιο: 60 κιλά. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 40.900 πόντων επιβράβευσης.

Υποστηρικτές της δράσης ήταν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το πρόγραμμα ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» καθώς και η εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων – υποδημάτων «Recycom». Ο Δήμος Κρωπίας στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον, συνεχίζει δυναμικά με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα χρονιά. Το σχολείο μας θα συμμετέχει στη δράση και κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς με στόχο και πάλι την πρωτιά!